Kovová drátěnka není jen na nádobí. Jsou i další využití

Objevují se ve vašem domě myši? Důkladně prohlédněte všechny mezery a otvory, kterými prochází. Pokud takové otvory najdete například na místech, kde máte natažené kabely nebo kolem rámů dveří, zakryjte je kovovou drátěnkou. Myši nebudou moci prorazit takovou ochranu, protože nejsou schopny přehlodat kovový drát. Chcete-li dům ještě lépe zajistit před nezvanými hosty, přestříkejte drátěnku montážní pěnou.

Proč mít zásobu kovových drátěnek?

  • Jsou víceúčelové
  • Jsou levné
  • Nezaberou místo

Další využití kovové drátěnky

Pokud potřebujete přebrousit jakýkoliv kus dřeva, právě kovová drátěnka je nejlepším nástrojem, protože je nejvhodnější pro práci v těžko přístupných místech, jako jsou například zaoblené nohy stolu nebo dveřní lišty. Může být použita před barvením jakéhokoli předmětu k odstranění vrstvy staré barvy nebo k vyrovnání omítnutého povrchu.

Drátěnka poslouží též jako brousek na nůžky. Stačí nůžkami několikrát drátěnku přestřihnout a nůžky máte opět ostré.

Pokud se chystáte znovu natřít starou rezavou bránu, pokud je na sporáku nebo krbu rez, je drátěnka nejvhodnějším nástrojem.

Hodí se i na šrouby

Zlobí vás stržený šroub? Pokud je závit šroubu odtržen nebo se pouze uvolní v otvoru, může být také zajištěn jemnou kovovou drátěnkou. Zabalte drátěnkou strhnutý závit a zašroubujte šroub zpět na místo. Kovové spirály vyplní prázdné místo a šroub bude opět plnit svou funkci.

Máte zašedlé kožené boty? Původní bělost vašich bílých tenisek můžete obnovit pomocí melaninové houby, ale kovová drátěnka to zvládne ještě rychleji.

Také do vany

Dokonce ji můžete přidat do koupele při mytí vašeho domácího mazlíčka, abyste zamezili ucpání odtoku chlupy. Ty se totiž namotají na drátěnku v průběhu koupele a nemusíte pak čistit odpad.

Neuvěřitelné! Tak jednoduchá položka jako kovová kuchyňská drátěnka může být v domácnosti velmi užitečná! Koupíte ji všude a nestojí skoro nic.

Obrázky: Pixabay

Laisser un commentaire