Odskúšané: Takto vyčistíte celú trúbu za pár minút!: Každá gazdinka si pochvaľuje!

Dnes Vám chceme poskytnúť cenné informácie o čistení rúry od všetkých nečistôt. S výsledkom budete spokojní a milo Vás prekvapí!

Aké spôsoby používate Vy?

Určite pracné a mnohokrát nefunkčné.

Nebudeme používať agresívne chemické prípravky. Ani tie Vám dokonca nezabezpečia, že rúru zbavíte všetkého zapečeného tuku a mastnoty.

Vyskúšajte preto náš spôsob, ktorý Vás milo prekvapí, a také čistenie si zamilujete. Rúra bude vyzerať ako nová.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 4 lyžice jedlej sódy
  • 2 polievkové lyžice prostriedku na umývanie riadu
  • približne 1,5 litra horúcej vody
  • rukavice na čistenie domácnosti
  • huba
  • handrička
  • voda
  • horčičný prášok

Takto budeme  postupovať:

  1. Jedlú sódu a prostriedok na riad zmiešame v miske. Pridajte 500 ml horúcej vody a premiešajte. Dajte zmes do plechu a ten umiestnite do rúry na spodný rošt.
  2. Zapnite rúru a zatvorte dvierka. Zahrejte na 120 až 130 ° C a nechajte ju bežať 60 minút. Týmto spôsobom sa nečistoty na stenách uvoľnia a ľahko sa odstránia.
  3. Vypnite rúru a nechajte ju mierne vychladnúť. Len natoľko, aby ste v rúre udržali ruku. Druhý krok – prvá možnosť: ak Vaša rúra nie je príliš špinavá, jednoducho z nej odstráňte nečistoty špongiou namočenou v prostriedku na riad.
  4. Ak nečistoty zostávajú, pridajte k čistiacemu prostriedku horčičný prášok. Namočte vlhkú špongiu do horčičného prášku a potom utrite rúru. Nakoniec rúru umyte čistou vodou a dôkladne ju osušte čistou handričkou.
  5. Druhá možnosť: ak má rúra mierne znečistenie, môžete na čistenie použiť roztok v plechu (ktorý ste zahrievali). Ale majte na pamäti, že potom budete musieť rúru niekoľkokrát opláchnuť. Inak jedlá sóda zanechá na stenách biele škvrny.
  6. Tretia možnosť: Ak je Vaša rúra extrémne znečistená, postupujte nasledovne: najprv navlhčite steny rúry roztokom v plechu alebo horúcou vodou.
  7. Pripravte jemnú pastu z 3 polievkových lyžíc jedlej sódy, 3 polievkových lyžíc horčičného prášku, 3 polievkových lyžíc čistiaceho prostriedku a 6 polievkových lyžíc 3% peroxidu vodíka.
  8. Pomocou vlhkej huby rozotrite pastu získanú po celom povrchu rúry. Nechajte pôsobiť 60 minút.
  9. Pomocou vlhkej huby odstráňte zo stien a dverí rúry všetku pastu a nečistoty. Nakoniec rúru utrite čistou handričkou.

Máme hotovo.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové články každý deň.

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku

zdroj:  retete-usoare.info

 

Laisser un commentaire