Máte rádi jahody? Už je nemusíte kupovat v obchodě! Geniální triky jak si doma pěstovat své vlastní jahody!

Milujete jahody a také se už nemůžete dočkat, až zase přijde jahodová sezóna? Abyste nemuseli netrpělivě přešlapovat ve frontě na čerstvé, leč velmi předražené jahody, ukážeme Vám dnes rovnou tři úžasné tipy, které Vám zajistí vlastní bohatou a kvalitní úrodu.

Uvidíte, že neodoláte a tipy okamžitě vyzkoušíte. Budete mile překvapeni výsledky! 

Tipy na pěstovaní jahod

  1. Černý igelit
    Tento trik umožňuje současné řešení dvou problémů: odstranění plevele, ale také je zbavuje přebytečné vody z plodin, ale udržení správné vlhkosti půdy. Před natažením igelitu musí být půda mezi řádky jahod prokypřena. Proveďte na konci srpna. Lidé, kteří použili tuto metodu, říkají, že sklizeň se zvyšuje o 50-60%.

  2. Prořezání
    Pro zdravý a správný růst jahod, u kterých chcete získat i intenzivnější barvu, musíte odstranit 1/3 nebo ½ listů každého svazku 7-10 dní před tím, než na ně začne pražit intenzivní ostré slunce. V podstatě se musíte zbavit každé části, která jahodám stíní. Jahody totiž milují ostré a přímé slunce.
  3. Musíte sledovat
    Je to to nejjednodušší, co musíte udělat, ale pěstitelé tento bod často opomenou a nevěnují mu pozornost. Musíte neustále bedlivě sledovat, zda jsou jahody plně zavlažované. Připravíte si tak ideální podmínky i pro úrodu další.

Sdílejte tyhle geniální triky na pěstovaní jahod i s Vašimi přáteli! Určitě se jim budou také hodit! 

zdroj: retete-usoare.info

Laisser un commentaire