Geniální způsob jak si doma na balkoně vypěstovat neomezené mnžoství citronů! Snadnější než si myslíte!

Citrony jsou neskutečným zdrojem vitamínů. Prospívají imunitě, metabolismu, trávení a mnohému dalšímu. Působí jednoznačně blahodárně na lidský organismus. Citrony, které k nám na stůl však putují přes půl světa, nejsou zrovna excelentní záležitostí.

Pojďte se proto s námi dnes podívat na úžasně jednoduchý způsob, díky kterému si vypěstujete citrony vlastní. Chutné a zdravé.

Budeme potřebovat

  • 1 citron
  • Půdu bohatou na živiny
  • Vhodnou nádobu s odvodňovacími otvory
  • vodu
  • Slunné místo

Postup

  1. Naplňte nádobu, nebo květináč půdou tak 3 cm pod okraj. Půdu pořádně zalejte. Rozkrojte citron a vyberte ta nejlepší semínka. Rozhodně je neotírejte. Citronová šťáva v růstu spíš pomůže.
  2. Ty uložte do navlhčené zeminy. Semínka zahrňte půdou. Doporučujeme použít rašeliník, perlit, nebo organická hnojiva. Přefixujte květináč potravinářskou folií. Uzamknete tak vlhkost.
  3. Nádobu postavte na slunné místo. Jakmile během týdne, či dvou uvidíte, že citron se probouzí k životu, okamžitě odstraňte folii.
  4. Opět nádobu umístěte na přímý sluneční svit. Citron potřebuje tak 8 hodin intenzivního světla a tepla denně. Půda kolem citronu musí být permanentně vlhká.

Sdílejte tyhle jednoduché způsob jak pěstovat citrony i s Vašimi přáteli! Určitě se jim bude také hodit! 

zdroj: newsner.com

Laisser un commentaire