Celý rok sbíral plástové láhve, aby vytvořil něco úžasného! Kreativní nápad na vertikální květináče – šetří místo a vypadají nádherně!

Opětovaným použitím plastu nejen šetříme životní prostředí, ale také můžeme vytvořit něco, co nám poslouží úžasným způsobem. Používání plastu, tedy lépe řečeno opakované použití plastu se netýká jen lidí, kteří chtějí nějakým způsobem šetřit. Využití plastových lahví v terénu, nebo ve Vaší zahradě je velmi jednoduché, ale hlavně efektivní.

Podívejte se s námi na náš dnešní tip a pusťte se do závěsného pěstování rostlin, nebo zeleniny, i Vy.

Budeme potřebovat

  • 7 plastových lahví o objemu 1,5 litru
  • nůžky
  • drát
  • vrtačku

Postup

  1. Odřízněte dno první lahve. Z horní a dolní strany udělejte na své straně dva otvory tak, aby byly proti sobě. Připevněte k připravené úchytné síti oříznutou láhev. A naplňte ji dobrou úrodnou půdou.

  2. Udělejte to samé s druhou lahví, pak ji vložte do první, předvrtejte do ní malý otvor. A stejně jako první, pevně ji připojte k mřížce drátem. Opakujte to i s dalšími třemi lahvemi. Vznikne Vám pyramida.

  3. Šestou lahev ořízněte na polovinu a nevyplňujte ji ničím. Bude sloužit jako nálevka. A do oříznuté sedmé lahve nalijte vodu.

  4. Můžete do ní přidat písek, který se usadí a bude fungovat jako filtr. Takže budete schopni regulovat všechny úrovně vertikálního květináče potřebným množstvím vlhkosti.

  5. Systém vertikálních květináčů je připraven! Nyní vytvořte na boku lahví malé oválné nebo obdélníkové otvory. Zasaďte semínka. Pokud se Vám podaří udělat všechno správně, píle se Vám vrátí v podobě bohaté úrovně.

Sdílejte tenhle jednoduchý nápad jak si pěstovat rostliny na malém prostoru i s Vašimi přáteli! Určitě se jim bude také hodit! 

zdroj: world-shop.ru

Laisser un commentaire